Workshops

Onze workshops zijn 1 daagse waarin we samen één thema verdiepen die ons vrouwen allemaal aangaat. Naast theorie, werken we tijdens deze fysieke bijeenkomsten met ons lichaam om te onderzoeken hoe dit voor onszelf werkt. Soms nodigen we experts uit die vanuit hun vakkennis nog meer diepte brengen.

 • We starten om 10.00 uur tot ronden de dag af om 16.00 uur.
 • Koffie, thee, lekkers en een heerlijke vegetarische lunch wordt verzorgd.
 • Locatie: Boerderij in Rosmalen. Op het terrein kan je mooi buiten zitten en wandelen in een bosrijke omgeving.

Je zult met diepe respect voor de wijsheid van je eigen lichaam verlaten.

Kosten: EUR 115,- excl. btw

Bekijk hieronder ons workshop aanbod

Workshop Yoni

Het vrouwelijk geslachtsorgaan bestaat uit: schaamlippen, clitoris, voorhof, vagina, baarmoeder, eileiders en eierstokken. De juiste term voor het uitwendig vrouwelijk geslachtsorgaan (schaamlippen, clitoris, voorhof) is vulva. De vagina ligt binnenin het lichaam net als de eileiders, baarmoeder en eierstokken.

Wij gebruiken graag het woord Yoni wat als een verzamelnaam wordt gebruikt voor het hele vrouwelijk geslachtsorgaan.

Onze geslachtsorganen zijn veel meer dan een voortplantingsorgaan. Onze Yoni is ook de schatkamer van creatie en plezier. Op deze dag gaan we onze kennis verrijken door erover te praten met elkaar maar bovenal ook echt contact maken met je Yoni en haar kracht en heerlijkheid, middels dans, ademhaling en visualisatie.

Op deze dag staat plezier, ontdekken en creatiekracht centraal.

Deze workshop wordt mede georganiseerd door onze Sister Trainster Femme Keldenich (expert in Yoni & Integral Pelvic Therapy).

Workshop Menstruatiecyclus

De eerste keer dat je als meisje/jonge vrouw menstrueert, weten we ons nog vaak goed ter herinneren. Iedere vrouw heeft daarbij haar eigen verhaal. Naast dat we te maken hebben met ongemakken die bij de menstruatie horen, is er een belangrijke kracht die iedere maand met de eisprong vrijkomt. Het inzicht hiervan is magisch en kan zoveel voor de vrouw betekenen.

Tijdens deze dag leer je over die kracht en hoe deze te integreren in je dagelijkse leven. Met behulp van de cyclus van de maan verdiepen we de kennis over onze eigen cyclus en vieren we dat we iedere maand de cyclus doorlopen van: laten ontstaan, manifestatie, loslaten en rust.

Deze workshop wordt mede georganiseerd door onze Sister Trainster Freya Hering (expert in Menstruality & Integral Pelvic Therapy).

Workshop Borsten

Wij vrouwen hebben ze allemaal. Borsten. Ze kunnen klein, groot, puntig, hangend, ziek, gezond, rond en vol zijn. Vaak worden onze borsten geassocieerd met seks, borstvoeding of met ziek zijn. Maar verder praten we eigenlijk niet over ze. Op deze dag staan onze borsten centraal.

Op deze dag komt o.a aan bod:

 • Hoe zien borsten er aan de binnenkant uit
 • De verandering van de borsten gedurende het leven
 • Waarom en wat voor borstonderzoeken zijn er?
 • Wat kan je zelf doen om je borsten gezond te houden?
 • Hoe kijkt de samenleving naar borsten?
 • Energetische & emotionele betekenis van je borsten.
 • Self-care en zelfliefde, maar dan echt van binnenuit.

We zullen naast het informatieve gedeelte ook gebruik maken van ademwerk, meditatie, dans.

Workshop Seks – Sensualiteit

Wat is seksualiteit nou eigenlijk? Is seksualiteit meer voor de ander altijd geweest of is seksualiteit ook voor jou? Hoe bewust ben je van consent? Geniet je ervan of is het een ‘moetje’? Mag en kan je echt genieten van alle sensaties in je lijf? Is ‘self pleasure ‘een onderdeel van je ‘daily ritual’ en uiting van zelfliefde of schaam je je hiervoor?

Seksualiteit is onze levensenergie wanneer we deze op een veilige manier durven te gebruiken. We staan stil bij je geschiednis en je ‘verhaal’ rondom seksualiteit. We spelen en ontdekken onze lijven, wat is nou lekker en waar ligt je grens? Durf je uit je comfortzone te gaan zonder dat je over je grenzen heen gaat? Durf jij je seksuele vrouw zijn te leven en mee te flirten omdat dit gewoon echt heel erg leuk is en veel fun geeft.

Workshop: Opstellingen & Seksualiteit

Opstellingenwerk is inmiddels best bekend in Nederland aan het worden. Voor wie niet precies weet wat dit is een uitleg:

Wat is een opstelling?

De meeste mensen kennen het opstellingenwerk van familieopstellingen.

In een familieopstelling is het gebruikelijk dat een andere persoon als representant wordt neergezet in de ruimte. Deze krijgt een plaats en een rol (bijv. de moeder van de cliënt) toebedeeld.

Het is echter ook mogelijk om iets anders dan personen op te stellen, bijvoorbeeld gevoelens, ziektes, landen, tijden, dieren, etc.

Op het moment dat we dit hebben opgesteld, gebeurt er iets wonderlijks.

Alleen nu is er niet vaak het gebruik om ‘seksualiteit’ op te stellen. Bij School for Womanhood doen we dit natuurlijk juist wel.

Waarom? Omdat heel vaak hier blokkades, schaamte, angsten, trauma’s en verwardheid (conditioneringen) over zijn, waardoor we niet volledig vrij zijn in de belichaming van de vrouw die we in essentie zijn. Er wordt iets tegen gehouden/onderdrukt en/of je bent je ergens aan het proberen te voldoen wat niet bij je past.

Dit is een waardevolle dag om inzichten te krijgen over je kijk en beleving van je seksualiteit, waardoor je je vrijer en lichter voelt rondom dit thema en een gezondere relatie ontwikkelt met je seksualiteit.

Deze dag brengt je dieper en verder en wordt mede georganiseerd door onze Sister Trainster Marion Mulders (expert in opstellingen werk).

The Yoni is a delicate flower, and only the deepest sensitivity and tender touch, can hold her in the safety she needs to unwind and blossom again. 

The Fountain of Life

Inschrijven Workshop

 • Tijd: Eendaagse workshop, 10.00 – 16.00 uur.
 • Locatie: Boerderij in Rosmalen
 • Lunch: Koffie, thee, lekkers en een heerlijke vegetarische lunch.
 • Kosten: EUR 115,- excl. btw.

"*" geeft vereiste velden aan

Welke workshop(s) wil je volgen?*
Adres*
Heb je bijvoorbeeld allergieën waarmee we rekening moeten houden?
Deze website wordt beschermd tegen spam door reCAPTCHA. De Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Google zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.